- Vodootporna brtvena traka
- Fleksibilno i trajno brtvljenje
- Za brtvljenje rubova i uglova
-
Vodootporna brtvena traka
-
Fleksibilno i trajno brtvljenje
-
Za brtvljenje rubova i uglova
CERESIT® CL 152 je zaptivna, vodootporna traka pogodna za dilatacijske i deformirane spojeve između keramičkih pločica. CL 152 se preporučuje za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom u vlažnim prostorima. Otporna je na napetost i hemikalije, jednostavna za upotrebu i super fleksibilna. Koristi se za primjenu u kuhinjama, balkonima i terasama.
Dostupne veličine: 120 mm x 5 m, 120 mm x 10 m, 120 mm x 50 m.
Podloga mora biti čvrsta, suha, čista i bez supstanci koje mogu ometati prianjanje. Nekoliko izoliranih pukotina u košuljici ne stvaraju problem sve dok su rubovi pukotine ravni. Prije nanošenja CL 152 membrane, prodore cijevi, kao i zidne i podne veze (slivnici itd.) treba hidroizolirati montažnim komponentama CERESIT sistema.
CL 152 traka se postavlja između slojeva zaptivnih materijala. Nanesite prvi sloj CL 51 i u njega utisnite CL 152 traku i premažite je drugim slojem CL 51. U slučaju zaptivanja dilatacijskih fuga, traka se mora utisnuti u spoj i formirati šupljina koja će osigurati mogućnost deformacije.
Nakon ugradnje membrane na zidne površine, keramičke pločice i ploče se mogu postaviti direktno bez čekanja ili dodatnog premaza.
CERESIT CL 152 je vodootporna zaptivna traka za dilatacijske i deformirane spojeve između keramičkih pločica. CL 152 se koristi za primenu u kuhinjama, balkonima i terasama kao materijal za postavljanje između slojeva zaptivnih materijala.
Traka CERESIT CL 152 se koristi za armiranje fleksibilnih vodonepropusnih slojeva CERESIT CL 50, CL 51, CR 166 i za zaptivanje premaza CERESIT CR 90 na mjestima spajanja sa horizontalnim rubovima, dilatacijskim otvorima itd.
Nanošenje CERESIT CL 152 izvoditi u suhim uslovima sa temperaturom okoline od +5 do +25°C. Navedeni podaci su dobijeni pri temperaturi okoline i materijala od +23°C i 50% relativne vlažnosti zraka. Imajte na umu da u drugim klimatskim uslovima stvrdnjavanje može biti ubrzano ili odloženo i da je sam proizvod podložan lokalnim uslovima kao što su količina vode i stvrdnjavanje.